П’ятниця , 19.04.2024

Дефіле у купальниках під час конкурсу краси спричинило скандал

У Кременці відбувся щорічний конкурс краси “Міс академія”. Участь у шоу взяло вісім студенток кременцької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка.

konkurs-krasyДехто з жителів віднісся  до конкурсу обурено, оскільки серед учасниць були неповнолітні дівчата, які разом із своїми старшими суперницями дефілювали під час конкурсу в купальниках, пише “Доба”.

Лідія Макаренко-Іванюта
, яка працює в академії, зазначає, що була шокована побаченим і перконує, що такі конкурси, якщо й мають відбуватись, то без дефіле у нижній білизні. Тим паче Лідія каже, що одній з дівчат немає ще навіть 16-ти років. Відтак, для таких відвертих виходів на сцену дівчина мала б брати дозвіл у батьків.

— Те що відбулось в Кременецькій академії можна назвати так: збочення і зубожіння суспільної моралі.  Питання навіть не в купальнику, питання в тому, для чого це робиться. Якщо готуються якісь конкурси, то вони мають мати якусь мету. Якщо це робиться при академії, то має бути якийсь виховний момент або ідеологічний. Я не розумію, навіщо в конкурсі педагогів потрібно дефіле у купальниках. Тому мене, по-перше, обурило це, як матір, а, по-друге, як педагога, оскільки ми маємо готувати педагогічні кадри. Вихилятись перед публікою на сцені під музику в купальнику майбутньому педагогові, на мою думку, не личить. В такому “наряді” вважається нормально ходити по пляжу, – зазначила голова первинної профспілкової організації «Трудова Солідарність» в КОГПА ім.Т.Шевченка Лідія Макаренко-Іванюта.

Організатори конкурсу пояснюють, що захід провели без порушення і скандальні заяви пані Лідії вважають безпідставними.

— Заяви від батьків про дозвіл на участь у нас є. Також батьки багатьох дівчат долучались до проведення конкурсу. Зокрема, допомагали красуням переодягатись. Тому питань тут бути не може. Вважаю, що “роздули” з цього новину через ректора, бо він вперше був присутній на такому заході, – розповів ДОБІ  організатор конкурсу Сергій Колісецький.

Прокоментувала ситуацію одна з найкрасивіших дівчат Тернополя — Анастасія Шеремета. Красуня свого часу отримала титул Міс Тернопіль та зараз активно займається навчанням моделей в  агентстві S E L F I E ModelsGroup.

— Якщо це конкурс національного рівня то є певні рамки, але часто роблять винятки. А якщо це Міс Академія і там дівчат не багато, то яке значення має вік?! Якщо вона у свої 15 може виглядати старше (ми ж бачимо, які зараз дівчата). І це не погано, кожний по-різному росте і розвивається. Журі, яке обирало конкурсанток на конкурс, має повне право ставити свої рамки. У 15 це вже свідома людина. А на конкурсі хіба щось робилося в рамках не дозволеного?!) Якщо батьки дозволили, то в чому справа?!)) – зазначила Анастасія.