Четвер , 28.03.2024

Тернопільські таксисти цього року скоїли 57 ДТП

Патрульні обговорили актуальні питання з таксистами – із 12-ти запрошених перевізників прийшло лише 5. За десять місяців 2016 року сталось 57 ДТП з вини таксистів, коли за весь 2015 рік було лише 31, і це ще не вся статистика.

taksi56Через нелегальність та відсутність контролю, таксистів регулярно ловлять за кермування у нетверезому та наркотичному стані.

Зустріч з таксистами провели в рамках тижня безпеки дорожнього руху. На жаль, з із запрошених 12-ти перевізників прийшло лише 5, пише 20 хвилин.

– Кількість таксистів, яких ми зупиняємо у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння просто вражає, – зазначив керівник патрульної поліції Володимир Струк. – В ідеалі повинна бути перед- та післярейсовий огляд водія та авто. Але на практиці у багатьох таксистів навіть медичної довідки нема. Це стосується передусім приватників без ліцензії, а їх у Тернополі 30-40% від усіх таксі.

Водії з власним авто, які не мають ліцензії можуть працювати на певну службу таксі.

– За десять місяців 2016 року сталось 57 ДТП з вини таксистів, коли за весь 2015 рік було лише 31, – каже начальник управління Укртрансбезпеки в області Ігор Табака. – І це ще не вся статистика, бо коли стається ДТП чимало водіїв знімають “шашки” і представляються патрульним звичайними легковими авто. Єдиний вихід – легалізація. Насправді, отримати ліцензію не так складно – її роблять за 1450 гривень впродовж трьох тижнів, навіть фотографій та техогляду не потрібно. А якщо приймуть новий закон про таксі, тоді ліцензія коштуватиме 150 гривень.

Патрульні неодноразово складають протоколи на таксистів, які повторно порушують правила.