Вівторок , 23.04.2024

Посадовець на Тернопільщині незаконно здобував вищу освіту за державні кошти

Колишній керівник райадміністрації придумав хитрий спосіб, як безкоштовно навчатися за рахунок держави. Він підробляв документи та надсилав їх в університет.

Працівники Служби безпеки України викрили шахрая.

У вересні 2011 року, перебуваючи на посаді заступника міського голови райцентру, зловмисник був зарахований слухачем Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на заочну форму навчання.

У червні 2012 року його звільнили із займаної посади за угодою сторін, що виключало можливість подальшого навчання за держзамовленням, однак посадовець продовжував здобувати освіту за державні кошти.

Перед початком кожного семестру махінатор подавав у навчальний заклад підроблені довідки з місця роботи, які нібито підтверджували його перебування на посаді заступника міського голови, при цьому коштів за навчання не сплачував.

За матеріалами СБУ прокуратура області відкрила кримінальне провадження за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

One comment

  1. Класичний вишиватник