П’ятниця , 29.03.2024

«Секретні» фото Генплану Тернополя виявилися банальним фотошопом? (ФОТО)

Фотографії нібито справжнього Генерального плану Тернополя, який депутат міської ради та голова земельної комісії Андрій Шкула виклав в інтернет, можуть виявитись банальною фотопідробкою.

“Селфі” депутата Андрія Шкули з нардепом Тарасом Пастухом

Це підтверджує й світлина з політичним шефом Шкули, народним депутатом України, головою Тернопільської обласної «Самопомочі» Тарасом Пастухом, який зробив офіційне фото на фоні справжнього Генплану у Державному науково-дослідному інституті проектування міст «Діпромісто», про яку розповімо згодом.

Нагадаємо голова земельної комісії оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук фотографії нібито «справжнього» Генерального плану Тернополя. Найперше Шкула стверджував, що ці фото він отримав у якійсь «секретці». Згодом він уточнив, що нібито отримав їх у державній організації, яка його розробляла – Державному науково-дослідному інституті проектування міст «Діпромісто».

Нібито йому посприяв у здобутті цієї секретної інформації його партійний шеф – голова обласної організації «Самопомочі» та діючий народний депутат Тарас Пастух. Андрій Шкула навіть зробив своє улюблене селфі з Пастухом біля офісу цієї організації.

Проте «земельник» не наводить інших документів, які б підтверджували достовірність цих сканів: ні штампів «Діпроміста», ні початків, ні посилань на інші документи. Просто наводить нічим не підтверджені малюнки.

Однак, як виявилося це все було театралізованою постановкою, пише ternopil.te.ua.

Офіційна карта Генплану Тернополя на фоні Пастуха і фейк Шкули

Тепер по-порядку розглянемо ситуацію. Наведемо до прикладу малюнки головного «депутата-земельника» Тернополя та реальні документи.

“Сенсаційні” відмінності у Генпланах від Андрія Шкули

Ось малюнок, які Андрій Шкула оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук. Він порівнює частини, на його думку, двох генпланів, один з яких зберігається в “Діпромісто”, а по іншому мають приймати зміни депутати в міській раді. Як бачимо на них чорними кругами визначені зони Тернополя, які різняться від фотосканів Генплану з офіційного сайту Тернопільської міської ради. Власне на ці відмінності й наголошує Андрій Шкула.

Але в архівах «Діпромісто» є дуже яскрава фотографія, яка все ставить на свої місця. Це фото засідання науковців «Діпроміста» разом з народним депутатом Тарасом Пастухом (так так тим самим, за словами Шкули, автором «секретки»).

На фото дуже добре, що величезна карта Генерального плану Тернополя, яку науковці демонструють народному депутату від Тернополя, повністю відповідає офіційним документам, які розміщені на сайті Тернопільської міської ради. Кожен читач може порівняти ці фото навіть без використання лупи.

На ній чітко видно, що кольори і позначки на генпланах “Діпромісто” і Тернопільської міської міської ради повністю співпадають! Помітно, що ділянка з фото генплану “Діпроміста” і генплану міської ради, який Шкула називає “підмальованим” є в одному кольорі та не є зеленою зоною, а позначена як забудована.

Нардеп Тарас Пастух розглядає реальний Генеральний план Тернополя, який зберігається у Державному науково-дослідному інституті проектування міст «Діпромісто».

Таким чином, походження «секретних фото» Генплану від Шкули може бути з двох джерел. Або нардеп Тарас Пастух свідомо дав головному «земельнику» Тернополя підроблені документи. Або сам Андрій Шкула банально фотошопив фотографії, тим самим підставивши самого Тараса Пастуха.

А наразі Андрій Шкула розвів істерику у соцмережах, йому вже привиджуються погрози та зломи сторінок у мережах. Насправді, єдине що його може чекати – це покарання за підробку офіційних документів.

Журналістська група
Керівник Костянтин Смалій