Четвер , 18.04.2024

У Тернополі обласні депутати засудили силовий розгін учасників блокади Донбасу (ВІДЕО)

На позачерговій сесії Тернопільської обласної ради, яку скликали сьогодні, 14 березня, депутати засудили силовий розгін учасників блокади на Донбасі.

облрада ТернопільНагадаємо, тернопільські активісти цієї ночі зібралися під ТОДА з приводу силового розгону блокади на залізничній станції «Кривий Торець», що на Донеччині. До Редуту №3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади прибула спецгрупа СБУ, у складі якої були також БТР і кілька мікроавтобусів.

Згодом в СБУ заявили, що в рамках контрдиверсійних дій затримали 43 людей зі зброєю. Хвиля обурення відразу «накрила» всю Україну й майже по всіх містах активісти вийшли на акції протестів.

Відтак, депутати обласної ради підготували проект звернення до владної верхівки країни про засудження силового розгону добровольців. Зокрема, вимоги такі: створити тимчасову депутатську комісію для розслідування даного інциденту й притягнення винних осіб до відповідальності; невідкладної відставки міністра МВС А. Авакова, заступника начальника Національної поліції В. Аброськіна та керівника АТЦ СБУ В. Малікова за застосування сили проти учасників блокади; звільнити затриманих учасників блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу; націоналізувати підприємства осіб причетних до фінансування терористичних організацій так званих ДНР, ЛНР.

На засідання позачергової сесії прийшли й активісти місцевих громадських організацій, волонтери, бійці та просто небайдужі тернополяни, які пояснили, чому вони виступають проти торгівлі з окупантами й чому просять депутатів їх у цьому підтримати.

Так, за словами учасника ГО «Всеукраїнське об’єднання АТО Галичини» Володимира Свистуна, в Україні провадиться бізнес на крові, а хлопців, які перебувають на Сході й намагаються блокувати цю торгівлю з ворогом, ще й підступно побили. «Це наші побратими, з якими ми стояли, стоїмо і будемо стояти. Ми з ними солідарні, а тому обурені поведінкою керівництва силових структур, які віддали наказ про силовий розгін учасників блокади», – наголошує він.

– Те, що відбулося у Кривому Торці, взагалі в голові не вкладається, – обурюється також відомий волонтер групи «Схід та Захід єдині» Василь Конько. – Хлопців, які у 2014-ому році захищали наші домівки, тепер б’ють кийками по голові. За що? За те, що вони боронять українську землю? Це неприпустимо. Це ганьба всім тим, хто віддав цей підлий наказ бити захисника рідної держави. Ми щойно повернулися зі Сходу. Яка там ситуація? Хлопці гинуть. Є поранені. Цифри замовчуються. Багато хлопців на передовій уже зневірилися в тому, що те, що вони здобували всі ці три роки тепер нівелюється. Тому я підтримую цю блокаду й прошу всіх присутніх не допустити свавілля, що відбувається нині на Сході. Бог суддя тим командирам, які віддали злочинний наказ. Бог усе бачить. А ми не зламаємося, а навпаки об’єднаємося, підставимо плече один одному і здобудемо перемогу.

Після всього сказаного й почутого, депутати Тернопільської обласної ради одноголосно підтримали блокаду торгівлі на крові та засудили силовий розгін її учасників.

Джерело: “НОВА Тернопільська газета”

One comment

  1. Ви що справдi iд1оти. що не розум1ете. чим загрожуе ця блокада? Повною зупинкою всiх металургiйних пiдприемств Украiни. котрi потiм вже не запрацюють нiколи. Чому ви такi придурки? За 400 гривень в день стараетесь? Вони вам поперек горла не стануть?