Вівторок , 23.04.2024

У Тернополі спіймали депутата, який “проти шерсті” намагався проїхати до міськради

Тернопільські патрульні зупинили депутата облради, який на дорозі з одностороннім рухом їхав “проти шерсті”.

Олександр Башта

Депутат Тернопільської обласної ради, який близько місяця тому влаштував патрульній поліції Тернополя справжній екшен під стінами мерії, штрафу за порушення правил дорожнього руху (ПДР) ще не заплатив.

За даними патрульної поліції, близько 14:00 год. 14 лютого на вул. Листопадовій автомобіль «Volkswagen Tourag» порушив правила дорожнього руху – не виконав вимоги знака 3.21 «В’їзд заборонено». На прохання інспекторів зупинитися водій не відреагував. Однак охоронцям порядку вдалося його наздогнати. За словами очевидців, за кермом автівки був депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта, який давно вирізняється своєю експресивною поведінкою не лише з трибуни ради.

Із поліцейськими, що його затримали, народний обранець також поводився некоректно і навіть агресивно: зривав з них жетони і навіть намагався битися.

Однак на таку поведінку депутата у поліції чомусь закрили очі.  Лише склали протокол за невиконання вимоги про зупинку та винесли постанову за ст. 122 (порушення ПДР). Хоча інцидент із Баштою підтвердив журналістам «Номер один» і начальник патрульної поліції Тернополя Володимир Струк.

– Так, така ситуація мала місце. Це був депутат обласної ради, на нього було складено адмінматеріали через порушення правил дорожнього руху. На вул. Листопадовій, ви знаєте, односторонній рух, а він їхав, так би мовити, «проти шерсті». На вимогу патрульних депутат не зупинявся. Так, була конфліктна ситуація, але її вдалося владнати, – розповів Володимир Струк.

До слова, по кожному складеному протоколу патрульною поліцією рішення виносить суд. Тому наразі штрафу депутат облради не оплатив, хоча, за словами Струка, Олександр Башта також вирішив оскаржити дії патрульних та подався до суду в пошуках своєї правди.
Джерело: Тижневик “Номер один”