Субота , 27.04.2024

На Тернопільщині зупинили дорожнього “терориста” із донецькою реєстрацією

Тягач з вантажем загальною масою майже 80 тон зупинили вчора при в’їзді на територію Тернопільської області.

Вчора, 11 квітня, на Підволочиському пункті вагового контролю активісти Тернопільського осередку ВСГО «Автомайдан» стали свідками неприпустимого порушення.

Тягач ДАФ з донецькими номерами, який перевозив дробильну установку EXTEC C-12, відмовився заїжджати на вагу. Маса вантажу – 58.24 тонни, що разом із тягачем становить майже 80 тон повної ваги. Водій пред’явив документи, за якими прямував із Соснівки в Полупанівську філію ТОВ ВК «Гірничодобувна компанія».

Далі кермувальник автотранспорту зачинився у кабіні і очікував на закінчення робочого дня, адже за відмову важитися він заплатить символічний штраф, повідомляють в “Автомайдані”.

Нагадаємо, 6 квітня голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова обласної ради Віктор Овчарук підписали меморандум про співпрацю з сільськогосподарськими та гірничо-добувними підприємствами Тернопільщини. У документі, зокрема, йдеться про те, що з метою збереження асфальтового покриття доріг максимальна маса вантажу повинна становити не більше 24-х тон.

“Просимо обласну владу та керівництво ГУ НП в Тернопільській області належним чином відреагувати на вказані порушення і звернути увагу керівництва Полупанівської філії ТОВ ВК «Гірнидобувна компанія» на текст меморандуму, який підприємство підписало, але не вважає за потрібне виконувати”. – йдеться у повідомленні Тернопільського осередку “Автомайдану”.