Неділя , 28.04.2024

Вадим Рабинович – найбільш ймовірний кандидат у другому турі президентських виборів

Найбільш ймовірним кандидатом у президенти України у другому турі виборів є народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер партії “За життя” Вадим Рабинович.

Про це йдеться у статті журналіста журналу “Фокус” Мілана Леліча під назвою “Друга п’ятирічка”.

На думку автора матеріалу, Вадиму Рабиновичу у першу чергу вдалося мобілізувати електорат Південно-Східних областей України, який розчарувався у своїх попередніх обранцях. І саме це дає йому можливість пройти у другий тур.

“Вадим Рабинович орієнтується на електорат, якого після окупації Криму і частини Донбасу достатньо для того, щоб забезпечити своєму фавориту друге місце”, – відзначає Мілан Леліч.

У той же час журналіст констатує, що Вадим Радинович представляє найбільшу небезпеку для президента Петра Порошенка саме у другому турі виборів. У якості прикладу Мілан Леліч навів політичні тенденції у Західній Європі, які свідчать про те, що виборці, які поки що не визначилися, згодом схильні симпатизувати новим обличчям у політиці.

“Ще одна загроза – поява якогось несистемного кандидата із нових облич, здатного швидко набрати рейтинг і потягатися з Порошенком, як це відбулося під час останніх президентських виборів у Франції, перемогу на яких отримав до цього маловідомий широкому загалу Емануель Макрон”. – написано у статті.

Нагадаємо, згідно з даними соціологічного опитування, проведеного експертами компанії Z&B Global у квітні, Вадим Рабинович входить у трійку лідерів президентського рейтингу разом з Петром Порошенком та Юлією Тимошенко, а його партія “За життя” посідає третє місце у рейтингу політичних партій України.