Четвер , 28.03.2024

Депутат Тернопільської міської ради задекларував 12 квартир і 11 автомобілів

Депутат Тернопільської міськради від БПП «Солідарність» Юрій Смакоуз, згідно з даними декларації, має у власності 12 квартир, одна з яких в Іспанії, та 11 автомобілів.

Про це повідомляє Zik з посиланням на Громадський рух «Чесно».

Зазначається, що загалом Смакоуз задекларував 65 об’єктів нерухомості. Загальна площа маєтків депутата – 5 125,3 м кв.

Окрім квартир, це торгово-складські приміщення, фізкультурно-оздоровчий центр, цех із розливу мінеральної води, приміщення насосної, заклад громадського харчування, магазин, 6 гаражів тощо, цільове призначення яких депутат у декларації не уточнив.

Юрій Смакоуз є засновником будівельної компанії «Добробуд», якою керує його брат Віталій Смакоуз. При цьому в раді Смакоуз працює в комісії з питань містобудування.

«Довший час ми будували, то десь воно в мене так все і позалишалось. Десь будували, десь залишилось, вкладав свої кошти, це з 91 року», – прокоментував Смакоуз.

Активістам депутат не пояснив, як використовує квартири.

«Чекайте, а де їх 12 назбиралось? Хіба їх 12? Ну квартира одна там, де батько, там вже ніхто не живе. Одна в нас. Ну може воно так і є, там ще жінчині квартири. Ну ми вже все вписували, все що є», – сказав він.

Щодо нежитлових приміщень, то серед них, за словами Смакоуза, багато об’єктів з невеликою площею. Проте, як свідчить дослідження, є й великі, зокрема, складське приміщення на 1020 кв м в с. Новики Збаразького району, там же депутат має будинок на 906 кв  м.

За даними «Чесно», в 2016 році дружина депутата набула у власність квартиру в Тернополі на 239,5 кв м за ціною квадратного метра у 2656 грн. При цьому, зазначають активісти, згідно з наказом Мінрегіонбуду мінімальна вартість квадратного метра житла в Тернополі становить 7977 грн.

Окрім того, Смакоуз зареєстрував 11 автомобілів, з них 10 вантажних. Також він має 2 причепи та гусеничний бульдозер.

Депутат стверджує, що майже всі транспортні засоби вже не в робочому стані.

«Ви ж бачите, що там роки такі, що рухлядь, там 79 рік є. Що працює, я вже не пам’ятаю. В жінки машина тоже часом їздить, часом не їздить. Там ще є кілька машин, які я вже продав, але по дорученню», – прокоментував депутат.

Зазначається, що за кількістю об’єктів нерухомості Смакоуз є серед лідерів у міській раді. У 2016 р. він потрапив до ТОП-5 найбагатших місцевих депутатів.