П’ятниця , 26.04.2024

Куди зникає військова техніка зі Старого парку (ФОТО)

Зі Старого парку міста зник БТР–60П. Читачі припускають, що військову техніку продають, а земельна ділянка, що у парку, – припала комусь до ока.

У редакцію “20 хвилин” звернулися читачі, мовляв у “Парку Слави” міська влада почала продавати військову техніку.

Місце, де був розташований зниклий БТР прикрили будівельною будкою, – розповідає пані Марія. – Мабуть, від людських очей ховають пусте місце в парку.

Тернополянка також припускає, що комусь і земельна ділянка, що під військовою технікою припала до ока.

Пані Марія в деякі мірі права, тому що, як ми вже раніше писали, ділянка, на якій стоїть військова техніка, офіційно – не парк. На шматок площею 30 сотих уже давно є земельно-будівельні рішення.

Щодо військової техніки, то міськрада рішенням сесії №7/11/9 від 19 серпня 2016 року, передала Тернопільському державному науково-технічному підприємству «Промінь» в безоплатне користування бронетранспортер БТР-60П в якості муляжа для проведення конструкторсько-випробувальних робіт.

Цікаво, що вартість зазначеного бронетранспортету міськрада визначила усього – 17235 грн.

Те, що військовий автомобль знаходиться на території заводу “Промінь”, підтвердив редакції “20 хвилин” директор ТНТВП «Промінь» Тарас Білан.

– Так міська рада передала заводу “Промінь” БТР – 60П, – коментує Тарас Білан. – Станом на сьогодні військова машина знаходиться на території заводу. Ми не можемо коментувати, які саме дослідження ми проводимо. Нам його передали офіційно, одразу ж після відповідного рішення сесії міськради. Депутати нам його передали на один рік, однак ми будемо пролонговувати це рішення. Тому що усі відповідні дослідження, випробовуваня ми ще не провели.