Четвер , 25.04.2024

Сьогодні вперше через Тернопіль поїхав поїзд до Польщі (ФОТО)

На перший рейс потяга «Київ – Перемишль» розкупили усі квитки.

Через Тернопіль сьогодні, 24 серпня, здійснив свій перший рейс швидкісний  потяг №715/716 «Київ – Перемишль».   Вартість квитків на потяг з Тернополя  –  у першому класі – 370 грн, у другому – 265.

Загалом курсує Інтерсіті+  до  Польщі – через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. У нашому місті цей потяг має зупинку всього дві хвилини – прибув о 12.12, а о 12.14  охочі побувати у  Польщі уже вирушили в дорогу.  Загалом, перший рейс не обійшовся без спільних фото чи селфі на його фоні  пасажирів.

– Це все добре – потяг зручний, сучасний, – каже  тернополянин Роман. –  Особливо тішить, що і графік продуманий на обох  маршрутах – у Польщу та зворотному.

Чи будуть тепер їздити на «закупи» до  Польщі частіше – тернополяни  сумніваються. Кажуть, що Перемишль – не те місто, де можна  дешево «скупитись».

– Перемишль – маленьке містечко, – каже тернополянин Андрій. – На закупи краще їхати кудись інакше.

Утім, як ми переконались,  пасажирів у цього потяга не бракує.  Окрім того, як повідомляє «Укрзалізниця»,  усі квитки на цей  перший рейс викуплені.  Причому майже половина пасажирів їдуть до кінцевої зупинки.

– Квитки на перший рейс другого швидкісного поїзда до Польщі реалізовані на 100%, -цитують  слова в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова на сайті залізниці. –  Для Укрзалізниці розвиток міжнародних маршрутів до країн-членів Євросоюзу – це одне з пріоритетних завдань. Ми прагнемо максимально задовольнити попит громадян, які для подорожей до європейських країн обирають саме залізничний транспорт.

На зворотному шляху, як повідомляє «Укрзалізниця»,  поїзд Інтерсіті+ №716 відправляється зі станції Перемишль  о 13:07 та прибуває до ст. Київ-Пасажирський о 23:10. Зупинки передбачені по ст. Львів – 16:02-16:12, Тернопіль – 17:38-17:40, Хмельницький – 19:09-19:11 та Вінниця –  20:47-20:49, пише “20 хвилин”.