Четвер , 18.04.2024

Збірна України програла Ісландії та опустилася на четверте місце у групі (ВІДЕО)

У вівторок, 5 вересня, національна збірна України провела свій черговий поєдинок відбірного групового турніру Чемпіонату світу з футболу 2018.

Підопічні Андрія Шевченка грали в гостях проти команди Ісландії і поступилися з рахунком 2:0.

Команди провели перший тайм у доволі обережній боротьбі. А ось початок другої половини зустрічі виявився страхітливим для української збірної.

На 48-ій Сігурдссон відкрив рахунок. П’ятов вийшов з воріт на перехват флангової передачі і уже майже зафіксував м’яч, однак Гудмундссон його вибив з рук.

М’яч відскочив до Сігурдссона, якому залишалося тільки відправити шкіряну кулю у порожні ворота. Незважаючи на спірність моменту, суддя зарахував цей гол.

А на 66-ій хвилині ісландці організували результативну контраатаку, яку замкнув Сігурдссон, оформивши таким чином дубль у цьому поєдинку.

Далі ісландці спокійно довели матч до переможного завершення, не давши українцям можливості відігратися.

Після цієї поразки збірна України перемістилася на четверте місце у своїй групі.
У двох інших матчах групи І зафіксовані такі результати: Туреччина – Хорватія – 1:0, Косово – Фінляндія – 0:1.

У двоматчевому циклі, що відбувся 2 і 5 вересня, усі лідери групи І здобули перемоги у домашніх поєдинках та зазнали поразки в гостях.

За два тури до завершення групового турніру відразу чотири команди претендують на вихід у фінальну частину ЧС-2018.

Наразі турнірне становище у групі І виглядає так:

Хорватія – 16 очок, Ісландія – 16, Туреччина – 14, Україна – 14, Фінляндія – 7, Косово – 1.

Відтак, збірній України для того, щоб отримати путівку на ЧС-2018 тепер потрібно перемагати у двох останніх поєдинках групового турніру, які відбудуться 6 та 9 жовтня.

Спочатку підопічні Андрія Шевченка зіграють в гостях проти Косово, а потім у заключному матчі вдома прийматимуть збірну Хорватії.