П’ятниця , 29.03.2024

Скільки разів на тиждень можна займатись сексом: висновок вчених

Секс – це важлива складова стосунків. Це не фундамент міцних стосунків, але без нього важко собі уявити міцні стосунки. Вчені провели дослідження, що з’ясувати чи є норми в інтимному житті пари.

Ще в 2015 році вчені провели дослідження, що з’ясувати яка кількість сексу може зробити людину щасливою. В дослідженні Sexual Frequency Predicts Greater Well-Being взяли участі 30 тисяч людей.

Тоді з’ясувалося, що пари, які займалися сексом хоча б раз на тиждень, були щасливіші за тих, хто робив це рідше.

Що цікаво: ті, хто займався сексом частіше, ніж раз на тиждень, не ставали від цього ще більш щасливими. Тож вчені зазначили, що норма ж це секс раз в сім днів.

Однак було опублікуване ще одне дослідження Sex and the Pursuit of Happiness. Згідно з цим дослідженням, відсоток щасливих людей серед тих, хто займався любов’ю 2-3 рази на тиждень, все-таки був вищим, ніж серед тих, у кого секс був раз на тиждень.

Кількість сексу може впливати на відчуття щастя

На думку вчених, такі суперечливі дані можуть говорити про те, що загальної норми в сексі взагалі не існує. Тож питання скільки разів на тиждень займатись сексом – індивідуальне. Комусь вистачає одного разу, комусь потрібно три і більше.

Який же висновок? Займайтеся сексом стільки, скільки хочеться вам і вашому партнерові. Тільки ви можете визначити власну норму. Хоча з часом і вона може змінитися, пише “24-ий канал”.

Скільки потрібно займатись сексом на тиждень – індивідуально для кожної пари