П’ятниця , 29.03.2024

Жителька Тернопільщини продавала будинок і стала жертвою шахраїв

4 000 гривень втратила жителька Тернопільського району повіривши шахраєві. З заявою про злочин краянки звернулась до Тернопільського відділу поліції.

За словами потерпілої, вона розмістила інформацію на сайті-оголошень про продаж будинку в Козівському районі.

Згодом до неї зателефонував незнайомець та представився працівником органу місцевого самоврядування. Чоловік повідомив, що має покупця на вказану нерухомість та допоможе жінці з оформленням документів, але за це необхідно заплатити.

Заявниця вирішила не гаяти часу та одразу перерахувала 4000 гривень через термінал за послуги псевдопрацівника.

За домовленістю сторони мали зустрітись в обласному центрі, аби завершити розпочате, але пройдисвіт зник з коштами 34-річної заявниці. Жінка зрозуміла, що її ошукали та одразу повідомила поліцейських.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ, повідомляють у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Правоохоронці наголошують мешканцям Тернопілля не довіряти незнайомцям, які пропонують свої послуги за плату не надавши вам ніяких гарантій. Пам’ятайте, що зловмисники щодня придумують нові способи, аби спустошити ваші кишені.