Четвер , 28.03.2024

У Тернополі 22-річна жінка народила трьох дівчаток

У Тернополі народилась трійня. Трьох дівчаток народила 22-річна тернополянка. Жінка і діти почуваються добре, кажуть лікарі.

Троє дівчаток з’явились на світ вночі 26 грудня в обласному перинатальному центрі «Мати і дитина», повідомляє ТВ-4.

Двадцятидворічна тернополянка Надія Іващук – щаслива мама трьох донечок, розповідає – коли дізналась, що вагітна трійнею, відразу й не повірила в це, та й думки були зайняті зовсім іншим.

-Якщо чесно, то увага моя була трошки на іншому сконцентрована, бо коли я дізналася про вагітність, зразу попередили про загрозу переривання вагітності і тоді я ходила на УЗД і потім мусили ще почекати деякий час, щоби сказали, чи все добре, чи ні. Через 2 тижні я знов ходила на УЗД і мені сказали, що все добре і тоді повідомили про трійню, тому така новина трошки відійшла на інший план. Але довший час ми усвідомлювали то, розповідає мама трійні НАДІЯ ІВАЩУК.

А тим часом, поки до молодих батьків приходить справжнє усвідомлення їх потрійного щастя, лікарі виходжують малечу і тримають під постійним наглядом маму.

-Жінка зараз почувається нормально, і дітки, правда маленькі, бо недоношені, але  на 34 тижні як правило такі жінки не доношують, тому що їх треба родорозрішати раніше, вони знаходяться в відділенні інтенсивної терапії, періодично і вони готуються на другий етап виходжування в обласну дитячу лікарню, каже мама трійні НАДІЯ ІВАЩУК.

Це вже друга трійня, що народилась у Тернополі цього року, каже  завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Тернопільського обласного перинатального центру “Мати і дитина” Неля Скубенко.

Дітки хороші – перша дитина народилась з вагою 1 кг 810 грам, друга найменшечка – 1 кг 540 грам і третя дівчинка – 1 кілограм 820 грам. З народження трошки були проблеми з диханням, ми джопомогли 2 останнім діткам зробити перший подих. !!! В наступному вони молодці, хороші, дихають самостійно, їдять гарно, просять, навіть не витримують тригодинну перерву, вимагають уваги, вимагають більшого об’єму харчування. Ми тішимся з того, що насправді діти уже в безпеці, розповідає мама трійні НАДІЯ ІВАЩУК.

Останнім часом трійні народжуються частіше завдяки допоміжним репродуктивним технологіям, розповідають у перинатальному центрі. Однак, ця трійня до штучного запліднення не має жодного стосунку.

Коли випишуть малюків ще невідомо, кажуть лікарі, та їх мама з нетерпінням очікує, а одночасно і боїться цього моменту, бо потрійне щастя – це і потрійна відповідальність та потрійні клопоти.

-Звичайно, що переживання є, бо що нас чекає я так до кінця і не усвідомлюю, бо я їх ще не бачила, дуже хочеться побачити, допомагатимуть батьки напевно, мама приїде, бо буде важко, я собі так думаю, каже мама трійні НАДІЯ ІВАЩУК.