Вівторок , 16.04.2024

Поліція та пожежники обстежують усі храми Тернопільщини (ВІДЕО)

Працівники поліції, пожежники, кінологи та вибухотехніки з першого січня до Різдвяних свят перевірятимуть усі сакральні споруди міста та області.

Усе це відбувається для того, аби попередити виникнення пожеж чи інших небезпечних подій, щоб свято для людей не перетворилося у горе під час святкових богослужінь, зазначають у відділі комунікації ГУНП у Тернопільській області.

– Здійснюється комплекс заходів по перевірці та обстеженні культових споруд. Основна мета цих відпрацювань – забезпечення належного порядку та благополуччя громадян під час Різдва Христового, – розповідає Андрій Фірман, заступник начальника Тернопільського відділу поліції.

Проте обстеження храмів – це не єдині заходи безпеки. Силовики спілкуються з настоятелями церков, а також парафіянами. Вони нагадують про дії під час пожеж, а також у разі виявлення небезпечних предметів чи підозрілих людей.

Зробити усе, аби люди почувалися в безпеці, просить правоохоронців одна з прихожан. Жінка переконана, що такі перевірки зайвими не будуть ніколи, бо кожен хоче свята зустріти лише з позитивним настроєм та у безпеці.

Різдвяні свята – це дні, коли в церквах збираються люди. Тому рятувальники та правоохоронці закликають усіх бути особливо обережними, уважними та відповідальними у поводжені із вогнем, електричними приладами та оздоблювальними матеріалами.

– Ми зараз живемо в час неспокою, хоч і на заході, далеко від лінії фронту. Безпека людей повинна бути на першому місці, – переконаний настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці Олексій Головацький. – Церква завжди співпрацює з поліцією, щоб бути в безпеці. Хочу побажати успіхів у вашій не легкій праці, здоров’я вашим сім’ям.