П’ятниця , 26.04.2024

5 cекретів щасливого шлюбу

Щасливий шлюб – це результат щоденної праці: для того, щоб союз був по-справжньому міцним, доводиться працювати.

У чому ж полягають секрети щасливого шлюбу?

  1. Живіть самі і давайте жити іншому

Іноді занадто міцні обійми душать. Буває, що і людина хороша, і стосунки чудові – кава в ліжко, дзвінки з турботливими питаннями про те, чи поїв, чи прийняв вітамінки, чи не забув шарфик… Ось тільки з часом надмірна турбота починає втомлювати.

Так само відбувається і з зайвою підозрілістю. Адже іноді безкінечні дзвінки викликані зовсім не турботою, а бажанням перевірити, де, з ким і що робить.

Кожен має право на особистий простір і маленькі секрети, якими не зобов’язаний ділитися з другою, хай навіть кращою, половинкою. Не лізьте в душу один одному! Бажання контролювати свого партнера одного «чудового» дня може стати причиною вибуху невдоволення з його боку.

  1. Вчіться прощати

Ідеальних людей просто немає! Правильні особистості, які ніколи не помиляються, – це або святі, або зануди. Напитися і випадково опинитися в іншому місті, як герой улюбленого усіма фільму!? Ні, цього не станеться ніколи! Адже вони, представники вищої раси, не здатні на помилку.

Якщо ви живете з нормальною людиною з плоті і крові, то визнайте її право на помилку. Не варто пиляти її до кінця днів, якщо вона оступилася і щиро розкаялася у скоєному.

  1. Дивуйте

Не дозволяйте рутині витіснити відчуття свята з душі! Маленькі подарунки, любовні записки, улюблений десерт, куплений по дорозі додому, – усі ці, незначні на перший погляд, знаки уваги, які багато хто вважає дурницями і непотрібною витратою грошей, якраз і дозволяють через роки відчути себе потрібним і коханим.

  1. Поважайте партнера

Гарячі суперечки, що виникають із-за самих не вартих для того приводів (наприклад, як правильно пити текілу або хто красивіший – Моніка Беллуччі чи Анджеліна Джолі), і бажання за всяку ціну залишити за собою останнє слово є згубними для стосунків. Якщо відчуваєте за собою подібний грішок, вчіться вчасно зупинятися! Інакше можна легко зруйнувати те, що так довго будували. Поважайте думку партнера і його погляди на життя.

  1. Розмовляйте

Можливо, друга половинка не має видатних екстрасенсорних здібностей, тому не може зрозуміти, чому три дні ви ходите похмурішими за хмару і на всі питання відповідаєте: «Усе нормально»? Може, каблуки на туфлях поламалися або вас збираються звільнити? Причини можуть бути як серйозними, так і абсолютно сміхотворними. Як це не дивно, саме відверта бесіда допомагає зняти напругу, щоб уникнути вибуху.

Стосунки – це не лише свято! Якщо думаєте, що вони завжди будуть такими, як в цукерково-букетний період, то вас чекає гірке розчарування. Все змінюється! Чим швидше ви це зрозумієте, тим щасливішим буде ваш шлюб.

Джерело: korysna.info