Вівторок , 23.04.2024

Анатолій Гриценко: Президент мав би озвучити чітку позицію щодо створення Національних дружин

Лідер політичної партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко висловив підозру, що влада сама зацікавлена у створенні так званих Національних дружин.

7 лютого, перебуваючи у Тернополі, під час прес-конференції для місцевих журналістів Анатолій Гриценко висловився щодо Національних дружин та причин їх створення.

– Особисто для себе я ще не зробив кінцевого висновку щодо Національних дружин. – зазначив політик. – Ключова позиція полягає в тому, що держава повинна забезпечувати виконання двох функцій – це безпека та справедливість. Якщо держава цього не виконує, тоді люди самоорганізовуються для захисту своїх інтересів.

Втім, за словами Анатолія Гриценка, у питанні створення цих військових дружин є й негативна сторона.

– Ми пам’ятаємо історію, яка виникла у нас з добробатами. Бувало, що одна частина добровольчого батальйону воює в АТО, а інша – займається рейдерством. Тому й небезпека того, як поведуть себе ці національні дружини у переломний час. Причому досі невідомо хто фінансує ці дружини і хто стоїть за їх створенням.

Лідер “Громадянської позиції” вважає, що керівництво держави мало б уже відреагувати на цю ситуацію.

– На мою думку, президент мав би дати чітку відповідь по цьому питанню – хто створив Національні дружини, хто їх фінансує і яка мета їхньої діяльності? А якщо влада толерує це питання, значить це в її інтересах. – зазначив Анатолій Гриценко.

Читайте також:
“Навіть рабам давали достатньо їжі, щоб могли відновлювати сили” – Гриценко