Субота , 20.04.2024

Вчителям нагадують – доходи від репетиторських послуг підлягають оподаткуванню

Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 %. Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 %.

Фахівці органів Тернопільської ОДПІ звертають увагу, що вчителі та викладачі, які у минулому році надавали репетиторські послуги, проте не були зареєстровані як фізичні особи–підприємці, зобов’язані включити суму таких доходів до загальногорічного оподатковуваного доходу та задекларувати їх шляхом подання до податкової інспекції декларації про майновий стан і доходи.

Зробити це слід до 1 травня 2018 року за місцем реєстрації декларанта.

Доходи від репетиторства відповідно до Податкового кодексу України оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 %. Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 %.

Репетиторські послуги – це, зокрема, підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт.

Зауважимо, що кожен із декларантів може подати відповідну декларацію в електронному вигляді, або завітати у Центрі обслуговування платників та отримати консультацію щодо порядку заповнення декларацій і допомогу при її заповненні. Телефон для довідок: 43-46-46, 43-46-10.

Читайте також:
Вчителі у розпачі: їм обіцяли “золоті гори”, а насправді все вийшло зовсім по-іншому