Четвер , 28.03.2024

Вчителі у розпачі: їм обіцяли “золоті гори”, а насправді все вийшло зовсім по-іншому

Обіцяне підвищення зарплати вчителям на 25% насправді поки що виявилося не більше, аніж політичним піаром. Принаймні поки що.

Вчителі тернопільських шкіл нарешті отримали зарплату за січень, однак розмір платні їх неабияк розчарував.

У порівнянні з груднем за січень тернопільські освітяни отримали на 300-400 гривень більше. Дехто отримав на 600-700 гривень більше.

– Насправді зростання наших зарплат відбулося на 5-10%, але це аж ніяк не 25% про які на кожному кроці трубіли урядовці та засоби масової інформації. – розповідає тернопільська вчителька Тетяна М.

Жінка також розповіла, що у ряді шкіл міста зарплату виплачували, поділивши її на три частини. У двадцятих числах вчителі отримали аванс за січень (орієнтовно близько 50%), 30-31 січня – другу частину зарплати (близько 30%), і в період з 1 по 6 лютого – решту січневої зарплати.

Раніше освітяни отримували зарплату двома частина. 15-16 числа був аванс, і під кінець місяць – решту зарплати.

– З чим пов’язані такі зміни – незрозуміло. – говорить пані Тетяна. – У бухгалтерії та дирекції школи пояснюють, що просто поки що не вистачає грошей на увесь рік. З приводу обіцяного підвищення також годі добитися чітких пояснень. Радять менше вірити тому, що кажуть політики.

Також освітян обурює те, що навколо їхніх зарплат влада влаштувала масштабну піар-компанію.

 – На кожному кроці тільки те й чути, що нам підняли зарплату на 25%, – розповідає вчитель однієї з тернопільських шкіл Марія Степанівна. – Телефоную до матері. Каже: “доню, тепер буде тобі легше, бо вам підняли зарплату на 1500. Біля під’їзду зустріла сусідку. Те саме каже: “О, тобі тепер добре. Зарплату підняли на 25%.  У маршрутці зустріла знайому. Знову те саме – розмова про вчительську зарплату. Балаканини багато навколо того підвищення, а коли прийшлося до діла, то виходить, що нам підняли зарплату лише на 300-400 грн. Просто не розумію, навіщо людей так нахабно обдурювати? Таке підвищення навіть не перекриє той ріст цін, що зараз відбувається”.

Нагадаємо, 11 січня цього року на засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення про підвищення зарплати вчителям.

Тоді ж глава уряду Володимир Гройсман заявив, що зарплати вчителів загальноосвітніх шкіл будуть підвищені уже з 1 січня. Також він зазначив, що у 2018 році вчительські зарплати зростуть на 25% або в середньому на 1500 гривень. Зарплати для інших категорій освітян обіцяють підвищити з 1 вересня.

Читайте також:
На скільки насправді зростуть зарплати у вчителів – на 25% чи на 10%?

One comment

  1. Ну от, тепер знов батькам прийдеться платити за всі обіцянки уряду!!!