Четвер , 28.03.2024

У Тернополі стрімко збільшується кількість хворих на грип. Уже закрили деякі класи

На Тернопільщині стрімко збільшується кількість хворих на ГРВІ та грип.

Рівень захворюваності на грип і ГРВІ на Тернопільщині наближується до епідпорогу, – констатують в обласному лабораторному центрі. Через велику кількість хворих в окремих класах загальноосвітніх шкіл області призупинили навчання.

Упродовж минулого тижня в області на грип та ГРВІ захворіло понад три тисячі людей, – повідомили в обласному лабораторному центрі. Тенденція щодо збільшення кількості хворих продовжується і цього тижня. Показник захворюваності складає 576 випадків на 1000 людей, це 84% до порогу епідемії.

«Спостерігається збільшення кількості хворих. Зокрема зростає захворюваність серед дітей шкільного віку. Відтак в окремих школах області та міста Тернополя призупинили навчання окремі класи. Поки що немає цілих шкіл, які призупинили навчання. Скільки триватимуть вимушені канікули, наразі невідомо. Це вирішуватимуть керівники навчальних закладів. Але загалом рішення про карантин приймається, коли кількість хворих сягає 70-ти відсотків», – каже завідувач відділу епіднагляду «Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України» Марія Павельєва.

Лікарі радять, щоб вберегтися від вірусів ГРВІ та грипу, необхідно провести вакцинацію. Оскільки в лютому можлива епідемія на грип та ГРВІ, пише “ЗЗ”.