П’ятниця , 29.03.2024

Тернополяни підкорили найвищу гору Словаччини (ФОТО)

Група тернопільських туристів піднялася на найвищу гору Словаччини.

Тернопільські туристи продовжують мандрувати горами світу. 10 березня інструктори Турклубу “Тернопіль” вийшли на найвищу вершину Високих Татр і усіх Карпат, що знаходиться у Словаччині. Висота гори становить 2654,4 метрів над рівнем моря.

Сходження відбувалося за участі альпіністів з різних куточків України. Троє інструкторів Турклубу “Тернопіль” піднялись на Герлаховський штит в рамках тренувальних зборів Федерації альпінізму і скелелазіння України, що проходили в Татрах останніми днями.

– Це було сходження другої категорії складності, найскладніша шоста. Для нас – це гарна нагода відпрацювати рух по сніжних крутосхилах, – розповідає “Тернополянам” керівник відділу активного відпочинку Турклубу “Тернопіль” Олександр Рибаков.

 Окрім того, інструктори Турклубу 8-го березня піднялися на ще одну гору Високих Татр – Кежмарський штит. Її висота становить 2558 метрів. Також у Словаччині тернополяни займалися льодолазінням на водоспадах, які взимку замерзають та стають привабливими для тренувань.