П’ятниця , 19.04.2024

Суд оштрафував чоловіка, що запропонував хабар слідчому поліції

8500 грн штрафу дав суд уродженцю Козівського району Андрію Г., що запропонував взятку начальнику слідчого відділення Козівського відділення поліції.

Домовитися з поліцією чоловік хотів задля того, аби його не притягували до відповідальності за нанесення ушкоджень своєму ж брату.

Мовляв, судимості за таке — йому не треба, а з братом примиритися не зможе. Однак правоохоронець на таку “угоду” не пішов. Інцидент трапився у січні 2018 року.

Далі, у лютому, чоловік пішов на угоду з прокуратурою про визнання своєї винуватості. І вже у березні Козівський суд затвердив угоду, визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ч. ст.369 “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі” та дав у підсумку рік іспитового строку. Але невдовзі прокурор подав апеляцію.

І уже в червні Апеляційний суд скасував вирок та повернув справу на новий розгляд на новий розгляд у Козівський суд.

Результат розгляду – суд визнав винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначив покарання у виді штрафу – 8500 грн.

Додамо, що другий вирок, імовірно, на руку самому підсудному. Оскільки умовне покарання передбачало б деякі обмеження у пересуванні і тоді б у чоловіка виникли труднощі з роботою.

Ольга КРАВЕЦЬ