П’ятниця , 29.03.2024

Сьогодні у Тернополі будуть пікетувати обласну прокуратуру

У вівторок, 4 вересня, о 13:00 громадські організації міста Тернополя прийдуть під стіни прокуратури Тернопільської області, за адресою вул. Листопадова, 4, м. Тернопіль.

Вони вимагатимуть прозвітувати про результати розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука. Акція відбудеться у рамках національної ініціативи «Стоп Реванш».

У день смерті Василя Стуса, українці нагадають: непокаране зло – зростає. Медведчук – кат не лише Стуса, а й української нації.

“Наразі він – головний архітектор плану з  розвалу України. Саме Медведчук координує та структурує всі проросійські та реваншистські сили для повернення до влади.

Доказів проти нього достатньо, питання лише в політичній волі вищого керівництва країни довести відкриту проти Медведчука справу до логічного завершення – вироку суду і тюрми”. – йдеться у повідомленні організаторів акції.

Нагадаємо, у 2016 році «Вільні Люди» розпочали кампанію «Медведчук під арешт». Разом з заявою про вчинення злочину Медведчуком та менеджерами «Українського вибору», активісти передали до ГПУ, СБУ та МВС близько сотні підписів народних депутатів, кілька тисяч підписів громадян, зібраних у 15-ти регіонах України за арешт Медведчука.

Організатори акції закликають українську владу і зокрема правоохоронні органи – Генеральну прокуратуру України та Службу безпеки України поінформувати громадськість та міжнародну спільноту про результати розслідування кримінальної справи проти Віктора Медведчука та вжити реальних заходів щодо припинення злочинної діяльності зазначеної особи.