Четвер , 18.04.2024

На Тернопільщині підліток без жодних попереджень всадив ніж у живіт 16-річному хлопцю

Нині 16-річний житель Чорткова перебуває у реанімаційному відділенні місцевої лікарні, а його кривдника – 17-річного мешканця райцентру взято під слідство.

Неповнолітньому інкримінують частину 1 статті 121 ККУ, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.
Повідомлення до поліцейських надійшло від товариша потерпілого. Хлопець зателефонував на 102 і розповів, що знайомого підрізали. Потерпілого одразу ж госпіталізували. Медики діагностували в нього проникаюче поранення живота в результаті якого були пошкоджені внутрішні органи.
Як розповів заступник начальника Чортківського відділу поліції Віктор Василик, під час з’ясування обставин злочину, було встановлено,  що причетний до нанесення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому 17-річний парубок.
Між неповнолітніми напередодні виник конфлікт. 16-річний чортківчанин надавав опоненту стусанів. 17-річний парубок, затаївши образу на кривдника, побіг додому, взяв розкладний ніж і, наздогнавши на вулиці, без жодних  попереджень всадив йому лезо у живіт.
Неповнолітньому оголошено підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 121 ККУ – умисне тяжке тілесне ушкодження. Карається такий злочин позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Досудове розслідування триває.