П’ятниця , 19.04.2024

Психолог пояснила, чому коханки шукають одружених чоловіків

Коханки, які шукають одружених чоловіків, – це дівчата, яких відкинули старші не емпатичні (ті, що не вміють співпереживати) жінки.

Про це пише психолог і гельштальт-терапевт Марія Долгих в особистому блозі.

Вона зазначила, що сьогодні заведено думати, що, якщо у чоловіка з’являється коханка, то чоловік – козел, і жінці доведеться з ним мучитися.

Чому коханки шукають одружених чоловіків

Триангуляція, тобто залучення в стосунки двох людей третю особу, виникає через дві причини. Перше – це усвідомлена чи неусвідомлена згода всіх сторін. Друга – глибинна потреба коханки в таких відносинах.

За її словами, коханка “влізає” в чужу сім’ю через неусвідомлену незадоволену потребу в жіночій ініціації. І вона шукає її у дружини того самого чужого чоловіка.

Зазвичай жінка отримує ініціацію непомітно, вчасно (зазвичай під час періоду статевого дозрівання, у 12-17 років). Через певний час жінка вступає у відносини з чоловіком, який ініціює її як жінку, що здатна народжувати.

Коханка “влізає” у чужу сім’ю через брак жіночої ініціації

Ініціація для жінок дуже важлива в питаннях жіночої самооцінки та повноцінності.

Що таке ініціація? Це ритуал, що знаменує перехід індивіда на новий рівень розвитку в рамках будь-якої соціальної групи. Тобто коли дівчинка психологічно стає жінкою, а хлопчик – чоловіком.

Джерело: “24-ий канал”