П’ятниця , 29.03.2024

Підписано розпорядження про утворення Тернопільської міської територіальної громади

Тернопільська область залишається серед ініціаторів та лідерів по реалізації в Україні реформи децентралізації.

Відтак сьогодні, 25 жовтня голова обласної державної адміністрації підписав відповідний документ щодо створення 48-ої Тернопільської міської територіальної громади.

Отже, до обласного центру приєдналися наразі чотири сільські ради, а саме Кобзарівська, Курівецька, Малашовецька та Чернихівська.

“Держава продовжує тримати курс на підтримку децентралізації. Тільки в розрізі Тернопільської області, 42 об’єднані територіальні громади, впродовж 3-ох років, отримали фінансову субвенцію майже 350 млн. грн. В  цьому році ми вже отримали 94 млн. грн. Сьогодні в цих 42-ох громадах реалізовується понад сто проектів розвитку інфраструктури. Всупереч популізму, сьогодні саме люди вирішують як їм розвиватися та куди рухатися. Цей процес відбувається виключно добровільно, що є ключовим принципом і невід’ємною складовою державної політики”. – повідомив Степан Барна.

Майже 46% території області покрито об’єднаними громадами, зазначив під час підписання, заступник голови облдержадміністрації з питань децентралізації Олег Валов.

Це свідчить про добровільне бажання формувати фінансово-спроможні ОТГ, які працюватимуть в напрямку покращення життя мешканців громад та підсились їх матеріальні можливості.

“Цей процес дасть людям, мешканцям сільських територій, отримувати якісні послуги у різних сферах, як в адміністративних, так і в житлово-комунальних. Ми на цьому не будемо зупинятись, ми продовжуємо працювати з усіма населеними пунктами, будемо підтримувати та допомагати.” – додав Олег Валов.

До слова, місто Тернопіль є другим в Україні обласним центром, який продовжує процес добровільного об’єднання з сільськими територіями.