Четвер , 18.04.2024

На дорогах Тернопільщини небезпека – болото на узбіччях часто призводить до ДТП (ФОТО)

На Тернопільщині аграрії при виїзді з полів забруднюють дороги. Болото на узбіччях є однією з причин виникнення дорожньо-транспортних пригод.

19 порушників відповідатимуть перед законом відповідно до статті 139 кодексу України про адміністративні правопорушення (Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення).

На Тернопільщині правоохоронці перевіряють безпеку дорожнього руху.

Працівники управління превентивної діяльності ГУНП в області перевіряють стан доріг на предмет забруднення вантажним транспортом, який виїжджає з сільськогосподарських полів.

Досить часто водії транспортних засобів та комплектуючих до них, які виїжджають на дорогу, не очищують колеса, що призводить до забруднення проїжджої частини.

Така недбалість з боку кермувальників, каже заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрій Бучковський, створює небезпечну ситуацію для учасників дорожнього руху. Не рідко ґрунт на узбіччі стає причинами дорожньо-транспортних пригод.

Аби цього не сталося, працівники груп реагування патрульної поліції роблять усе можливе, аби даних порушень не було. В разі їх виявлення порушників попереджають, змушують усунути забруднення, а у випадку ігнорування складають адмінпротоколи, повідомляють у секторі комунікації поліції Тернопільської області.