Четвер , 28.03.2024

Порізали обличчя і викололи очі – бійця, якого вбили у Дніпрі, жорстоко катували

Лановецький району сколихнула сумна звістка про вбивство 41-річного Руслана Романюка із села Білозірка.

Два роки чоловік ніс службу на Сході України, останнім часом тримав українські позиції у Маріуполі. Був контрактником Збройних сил України.

Тіло військовослужбовця виявили 14 листопада в центральній частині Дніпра, неподалік вокзалу на площі Старомостовій. За попередніми даними, смерть настала внаслідок удушення, пише НОВА...

Окрім того, розповідають, що тіло нашого земляка було вкрай спотворене — виколоті очі, порізане обличчя. Вочевидь, його жорстоко катували… Відомо, що Руслан завершив службу, повертався додому, але на залізничному вокзалі в Дніпрі з ним стався прикрий випадок.

У чоловіка вкрали документи та особисті речі, він звернувся до поліції. Майже тиждень жив на вокзалі, чекав відновлення документів, бо ж його навіть не брали у потяг. Голодного і холодного його зустрічали місцеві волонтери, допомогли йому найнеобхіднішим.

Планували допомогти з відправкою додому, але дізналися від поліції страшне. Власне, вони опізнали тіло і допомогли встановити особу.

У Білозірці з рідних Руслана мешкає тільки його тітка, яка займалася організацією похорону. Молилися за душу вбитого учасника АТО-ООС місцевий парох отець Олексій Філюк та священик з Іванківців Ігор Огороднік.

— У Руслана дуже важкий життєвий шлях… Народився у Білозірці, з раннього дитинства його покинули батьки. З п’ятимісячного віку його виховували бабуся і дідусь, — розповів отець Олексій. — Після смерті стареньких чоловік пробував влаштувати особисте життя, а потім вирішив іти захищати Україну на Сході. Уклав контракт і подався на війну. Два роки не приїжджав додому.

Нещодавно його відпустили, але не доїхав… Невідомо, що сталося у Дніпрі… У Руслана є тітка в Білозірці, з нею він спілкувався найбільше. Власне, вона й подбала про похорон. Допомогу потерпілій родині надав місцевий агрохолдинг. На вокзалі у Руслана вкрали документи і гроші, тож він залишився з порожніми руками. Непросто у такій ситуації дати собі раду.

Звернувся до поліції, але злодіїв не знайшли. Нині триває розслідування, поки що слідчий не повідомляє подробиць. Не знаємо, чи є відео з камер спостереження, які поліція розглядає версії трагічної події. Руслан переніс жахливу смерть, нехай Бог дає світло його душі…

One comment

  1. Багато у нас погані по землі ходить. А як спіймають, то начинають його жаліти, ледь не умовне дають. А потрібно витягувати потров на Майдани і різати по кусках, та ще сіллю присипати.