Середа , 17.04.2024

Тернопольські водії протестують під Верховною Радою

Представники «Автоєвросили» розпочали протестну акцію під стінами Верховної Ради України. Серед протестувальників – автомобілісти з Тернопільщини. Вони вимагають доступного розмитнення автівок, зниження цін на пальне, а також ремонту доріг.

Протестувальники частково перекрили рух транспортних засобів у центрі столиці. Автомобілісти оголосили акцію безстроковою, поки влада не задовольнить вимог, насамперед тих, які стосуються розмитнення автівок.

«Вимагаємо прийняти народні правки до законопроектів 8487, 8488, що передала “Авто-Євро-Сила” через депутата Наталю Веселову, а саме, прибрати коєфіцієнт віку у формулі розрахунку акцизу, що знизить його практично до незначного для автомобіля будь-якого віку, але формально полегшить прийняття змін до діючого закону оскільки збережеться формальна наявність акцизу.

Таким чином нове повне доступне розмитнення складе (ПДВ+Мито+Військовий збір+Акциз) все разом близько 40% від вартості авто на постійній основі для кожного українця.

Таким чином бюджет України отримає миттєво декілька мільярдів доларів надходжень до бюджету, за рахунок розмитнення автомобілів вже ввезених до України, а також декілька мільярдів доларів, від завезення вживаних автомобілів, звичайними українцями, що чекають на доступне розмитнення. Також буде вирішена проблема еврономерів», – повідомляє представник ГО «Автоєвросила» у Тернопільській області Ігор Красновський.

У протестній акції беруть участь представники більшості регіонів України. Серед їхніх вимог – зниження цін на пальне та ремонт автошляхів, пише “ЗЗ”.