П’ятниця , 29.03.2024

Український рекет в Італії – на двох водіїв напали зі зброєю і пограбували

За останні десять днів водії українських бусів стали героями кримінальної хроніки в італійському місті Ріміні.

Ножові поранення та підпал фургонів, що курсують між Україною та Італією, схиляють слідчих до гіпотези існування українського рекету.

Ввечері 17 листопада, двоє невідомих напали на українського водія із ножем та пограбували його, повідомляє “Українська газета в Італії”.

Потерпілий заявив, що не знав двох агресорів: «Вони просто хотіли, гроші, які я мав з собою: три тисячі євро». Але, враховуючи те що це вже не перший подібний епізод що стався за останніх десять днів, поліція перевіряє гіпотезу існування української мафії, яка контролює вантажно перевізницький бізнес малих підприємців.

Озброєний напад на водія стався в містечку Каттоліка, на вулиці Моцарта. Тут, недалеко від великого торгового центру «Diamond», зупиняються українські буси, щоб віддати пакунки та зібрати гроші і подарунки, якими обмінюються українці в Італії та їх родичі в Україні.

Водія із ножовим пораненням доставили в лікарню, із прогнозом одужання протягом десяти днів. У нього відібрали три тисяч євро.

Потерпілий заявив поліції, що не знайомий із злочинцями, і що хто вони хотіли тільки його гроші. Проте слідчі вважають це пограбування є нетиповим. Вони притримуються гіпотези, що це – новий акт війни за контроль над бізнесом фургонів: в останні десять днів в цьому районі, сталися інші злочини у подібному контексті.

Поліції відомо про два напади із ножовими пораненнями та підпал двох фургонів Mercedes Sprinter. Таким чином існування рекету стає безсумнівним, адже в усіх випадках жертвами агресорів були українці.