П’ятниця , 26.04.2024

За порізку 11 дерев житель Тернопільщини 80 годин “підмітатиме вулицю”

80 годин громадських робіт присудив Кременецький райсуд жителю району, який хотів вивести з лісу 11 вітровальних дерев.

Про це йдеться у вироку суду від 15 лютого. Відповідно до документу, житель району Петро П. 14 листопада 2018 року власною гужовим транспортом проїжджав лісовою дорогою через територію Кременецького лісництва ДП «Кременецьке лісове господарство», неподалік села Шпиколоси.

Там побачив 11 вітровальних дерев (вартістю 459 грн). За допомогою бензопили, яку мав при собі, порізав ті на колоди, однак вивести не встиг, бо попався на очі майстру лісу.

В судовому засіданні обвинувачений вину свою визнав повністю та пояснив, що порізав вказані дерева на колоди для опалення будинку. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати та відмовився від дослідження зібраних доказів судом.

Як результат – суд визнав чоловіка винуватим за ч.1 ст. 185 “Крадіжка” та присудив 80 годин громадських робіт. Також суд розпорядився конфіскувати знаряддя злочину: сокиру, дві бензопили марки «Дніпро-М» та «Лідер 4500”.

Нагадаємо, нещодавно Бучацький райсуд виніс вирок майстру лісу, який “провтикав” 82 дерева на своїй ділянці. За те, що не вберіг від вирубки невідомими дерев на 412 тис. грн, суд дав 850 грн штрафу.

Ольга КРАВЕЦЬ