Четвер , 25.04.2024

Анатолій Гриценко: Ми ставимо завдання, щоб субсидій в країні не було

Платіжки за комунальні послуги не повинні перевищувати 15% доходів родини.

Про це заявив кандидат на посаду Президента України Анатолій Гриценко.

У вівторок, 19 березня, у Тернополі стартував “Марш єдності заради порядку”, ініційований командою кандидата на посаду Президента України Анатолія Гриценка.

Окрім зустрічі з тернополянами на Театральному майдані лідер “Громадянської позиції” також поспілкувався з представниками місцевих ЗМІ. Під час прес-конференції серед ряду актуальних тем йшлося і про питання, яке турбує сьогодні чи не кожну українську родину – тарифи на комунальні послуги.

“Наше завдання полягає в тому, щоб усі платіжки за комунальні послуги (вода, світло, газ тощо) у сумі не перевищували 15% доходів родини. Тоді за таких умов субсидій уже не потрібно”. – зазначив Анатолій Гриценко.

За його словами, над вирішенням цієї проблеми потрібно працювати у двох напрямках.

“Перший – це зниження тарифів. Потрібно зняти корупційну складову в енергетиці, працювати над модернізацією систем теплопостачання, збільшувати видобуток вітчизняного газу і спрямовувати його на потреби населення – усе це в комплексі дозволить в значній мірі знизити тарифний тягар для українських родин. І другий напрямок – це підвищення заробітних плат українців. У моїй передвиборчій програмі задекларовано, що середня заробітна плата в Україні буде становити від 700 євро і вище”. – розповів Анатолій Гриценко.

Як пояснив політик, зниження тарифів і водночас підвищення рівня заробітних плат дозволить вирішити проблему “космічних” тарифів на комунальні послуги.

“Загалом, ми ставимо собі завдання у цій сфері – вийти на такий рівень тарифів відносно доходів громадян, щоб субсидій в країні взагалі не було”. – підсумував Анатолій Гриценко.