Середа , 17.04.2024

«Контінентал»: успішне об’єднання бізнесів «МРІЇ» та компанії СFG

Агрохолдинг «МРІЯ» і компанія СFG (Continental Farmers Group) завершили процес об’єднання бізнесів.

Тепер вони працюватимуть під єдиним брендом — «Контінентал Фармерз Груп», обробляючи землі на території п’яти областей Західної України. З цієї нагоди на святковій церемонії у Тернополі новостворену компанію вітали її інвестори, працівники, партнери, представники влади.

Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен зазначив, що процес інтеграції двох бізнесів – «МРІЇ» і CFG– тривав з листопада 2018 року.

«Хочу підкреслити, що відбулося злиття двох рівнозначних українських компаній, і це знайшло своє відображення й у новому логотипі. Ми не просто об’єднали два бізнеси, а зберегли при цьому всі кращі практики кожного. Це об’єднання — можливість для «Контіненталу» ефективніше досягати поставлених цілей», — зауважив Георг фон Нолкен.

Він також заявив, що компанії однаково важливо розвивати свій міжнародний статус та зміцнювати зв’язки в Україні, у регіонах своєї присутності.

Про те, як об’єднання вплине на діяльність новоствореної компанії, відзначив і фінансовий директор «Контінентал Фармерз Груп» Ігор Кублицький. Зміни будуть лише позитивними: податки зростуть, а компанія продовжуватиме інвестувати. Найперше — у людей: їхні зарплати, навчання, реалізацію соціальних ініціатив. У «Контінентал» відбуватиметься закупівля сучасної техніки та обладнання.

На вагомості саме соціальної складової наголосила під час свого виступу директорка департаменту комунікацій та соціальних проектів «Контіненталу» Нонна Шмідік. Вона підкреслила, що новостворена компанія і надалі піклуватиметься про потреби громад у регіонах своєї присутності. «Контінентал» традиційно спрямовуватиме кошти на розвиток інфраструктури, медицини, освіти, культури, духовності у тих населених пунктах, де обробляє землі. Поглиблюватиме й інші напрями, зокрема,розвиток кооперативного руху.

«Для реалізації того чи іншого соціального проекту необхідні кілька чинників, — пояснила Нонна Шмідік. — Ініціативи, які компанія впроваджує у життя, мають бути втілені у регіоні її присутності, відповідати його потребам. Результатами цієї роботи громада повинна користуватися безперешкодно й довгостроково».

Керівництво та працівники «Контінентал Фармерз Груп» приймали вітання і від спільного інвестора Агрохолдингу «МРІЯ» і компанії СFG — SALICUK. Голова правління SALICUK Халід Алабуді зазначив, що як інвестиції в український сільськогосподарський бізнес загалом, так і придбання восени торік активів «МРІЇ» вважає успішним рішенням. Тепер же він радий перебувати на урочистостях із нагоди об’єднання двох бізнесів.

Вітальне слово мовив і заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов. Він зауважив: співпраця для Тернопілля із новоствореною компанією є надзвичайно цінною та побажав «Контіненталу» найкращих прибутків в Україні.

Справді, з такою командою, чітко сформульованими цілями та прагненні їх реалізовувати успіх оновленої компанії стрімко зростатиме.