Четвер , 28.03.2024

У “Громадянської позиції” стрімко росте рейтинг. Вона має хороші шанси потрапити в Раду

Політична партія “Громадянська позиція” показує хорошу динаміку росту рейтингу і має всі шанси потрапити у новий парламент.

Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group, проведеного з 29 червня по 7 липня.

Так, за результатами опитування, прохідний бар’єр долають п’ять партій:”Слуга народу” (44,8% тих, хто голосуватиме і визначився із вибором), “Опозиційна платформа – За життя” (9,6%), “Батьківщина” (8,4%), “Голос” (7,8%) і “Європейська солідарність” (7,0%).

Ще дві партії, з урахуванням похибки, мають шанс здолати прохідний бар’єр та пройти у парламент –  це “Громадянська позиція” (4,3%) та “Сила і честь” (4,2%).

Опитування проводилося в період з 29 червня по 7 липня 2019 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки – 2,2%.

Цікаво, що “Громадянська позиція” за минулий тиждень суттєво додала у рейтингу і нарощує втрачені позиції.

“Дякуємо за Вашу довіру! Лишилося 10 днів і менше, ніж один відсоток. Разом – переможемо!” – йдеться у повідомленні на сторінці “Громадянської позиції” у Фейсбуці.

Водночас, голова Тернопільської обласної організації політичної партії “Громадянська позиція” Петро Ландяк вважає, що зараз ряд соціологічних служб вдаються до маніпуляцій рейтингами, оскільки олігархи не хочуть бачити команду Анатолія Гриценка у новому парламенті. Про це він заявив на власній сторінці у Фейсбук, коментуючи дані щойно опублікованого рейтингу.

“Іде шалена маніпуляція рейтингами! Знаю, що у нас сьогодні 3,5-4,5%. Знаю, що олігархи не хочуть бачити Анатолія Гриценка і його команду у Верховній Раді, бо не зручна ця команда для них. Добре видно, на результати яких соціологічних служб посилається канал “1+1” чи команда Порошенка, або в яких “показниках рейтингів” (умисне пишу в лапках) вони зацікавлені. Ми все це розуміємо. Все ж таки ми близькі до проходження у Верховну Раду і знаємо, що доля нового парламенту – В РУКАХ ЛЮДЕЙ!» – зазначив Петро Ландяк.