П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині гості винесли з помешкання краянки всі ювелірні вибори

До працівників Шумського відділення поліції звернулася жителька одного із місцевих сіл. Жінка повідомила, що після візиту незнайомок вона виявила відсутність матеріальних цінностей.

Як вдалося встановити поліцейським, до злочину можуть бути причетні двоє жінок не слов’янської зовнішності, яких бачили поблизу помешкання потерпілої.

Того дня вдома залишилася матір заявниці 1930 року народження. Через похилий вік старенька має проблеми з зором й не може добре розпізнавати обличчя. Як розповіла сама пенсіонерка, родичі залишили відчиненні вхідні двері, запевнивши що вони повернуться невдовзі.

Згодом на порозі будинку стояли двоє жінок, які представилися односельчанами. Допоки одна спілкувалася з краянкою, інша крадійка пішла до сусідньої кімнати, звідки викрала всі ювелірні прикраси. Вчинивши протиправне зловмисниці покинули помешкання. Про візит непроханих гостей жінка розповіла доньці, яка й виявила відсутність цінностей. За допомогою звернулася до поліцейських.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці неодноразово наголошували мешканцям та гостям краю, правила, як не стати жертвою обману. Не потрібно довіряти незнайомцям, які під різними приводами намагаються потрапити до ваших помешкань. Не впускайте підозрілих осіб до приміщень. Якщо ви запідозрили щось підозріле, одразу телефонуйте в поліцію.