П’ятниця , 29.03.2024

Сергій Притула має усі шанси стати мером Києва

Згідно з недавнім опитуванням соціологічної групи «Рейтинг» чинний мер Києва Віталій Кличко не користується великою популярністю серед жителів столиці, але 43% киян вважають, що він мусить завершити свій термін повноважень, ще 72% згодні, що головою КМДА повинен бути тільки той, кого кияни обрали мером. Видно, що ідея позбавити столицю самоврядування в Києві не популярна, навіть, якщо за цією ідеєю стоїть поки що популярний президент.

Про це у своєму блозі пише політичний експерт Валерій Пекар.

Він зазначає, важливо звернути увагу на рейтинг шоумена, телеведучого і волонтера Сергія Притули. Він повністю відповідає існуючому запиту на нові обличчя, але при цьому не асоціюється з Коломойським, який в Києві зовсім не популярний. В таких умовах Сергій має непогані шанси, навіть проти головних калібрів «1+1». Серед тих, хто збирається брати участь у голосуванні 11,3% готові підтримати Сергія. У його найближчого опонента Кличко 19,3%, у Олександра Ткаченко 9,4%.

Валерій Пекар пише, незрозуміло, навіщо президентська команда ініціює вибори, якщо немає переможного кандидата в одному з міст, де хоче скинути мерів. Можливо, ставка робиться на те, щоб отримати більшість у міських радах і потім тиснути на мерів, погрожуючи недовірою. У такому випадку отримаємо по всім великим містам управлінський хаос – саме те, чого хоче Коломойський.