Четвер , 28.03.2024

У “Дністровському каньйоні” викрили нелегальний кар’єр

В Борщівському районі в рамках комплексу заходів щодо  недопущення кримінальних правопорушень у сфері охорони або використання надр працівники поліції припинили незаконний   видобуток корисних копалин.

Порушники займалися протиправною діяльністю на території природно-заповідного фонду «Дністровський каньйон».

На місці події співробітники Борщівського відділення поліції  виявили чоловіка, який з використанням екскаватора та вантажівки видобував суглинок на території держпідприємства. При перевірці у даної особи були відсутні  дозволи на видобування корисних копалин, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Даний факт внесено  до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 240 ККУ – порушення правил охорони надр. Вирішується питання про накладення арешту на вищевказану техніку.

Нагадаємо, з 13 вересня на території області тривають відпрацювання щодо виявлення незаконного видобування корисних копалин, їх крадіжок та здійснення підприємницької діяльності, пов’язаної з видобуванням корисних копалин без належних на те документів.  Правоохоронці звертаються до мешканців краю, якщо ви володієте такою інформацією, телефонуйте на лінію «102».