П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі біля ОДА протест: люди проти «Формули Штайнмайєра»

Активісти, ветерани, добровольці зранку зібралися під стінами Тернопільської державної адміністрації. Враховуючи останні події в країні, а саме підписання «Формули Штайнмаєра», вони вимагали скликати позачергову сесію обласної ради.

Як зазначають активісти, така угода є приниженням для цілої країни та фактичною капітуляцією. «Формула Штайнмайєра» ганьбить пам’ять людей, які віддали своє життя захищаючи нас від російського окупанта, пише “tenews”.

У результаті перемов активісті з представниками влади вирішено скликати позачергову сесію 2 жовтня на 16:00 год. Якщо ж депутати не зберуться, то засідання перенесуть на наступний день. За той час активісти планують підготувати спільне звернення, яке усі мають погодити та підписати, після чого його зачитають на сесії обласної ради.

Нагадаємо, вчора підписали «Формула Штайнмайєра», яка передбачає тимчасове надання особливого статусу окупованим районам Донецької та Луганської областей до проведення там виборів під контролем ОБСЄ. Після виборів і в разі, якщо ОБСЄ визнає їх чесними та демократичними, Україна має надати особливий статус цим районам ОРДЛО на постійній основі.