П’ятниця , 29.03.2024

Робота водієм: вимоги до професії та її переваги

Як показує статистика, водій – одна із найбільш затребуваних професій на ринку праці Києва. Таку вакансію найчастіше вводять в запити пошукових систем.

Її пропонують роботодавці, які ведуть діяльність у різних сферах. Сьогодні без водіїв не обходиться практично жодна компанія. Вони також покликані вирішувати різні потреби населення в повсякденному житті. Керування автомобілем вимагає певної майстерності, тому, залежно від вакансії, до претендентів висувають конкретні вимоги.

робота водієм

Особливості вакансії

Робота водієм в Києві – це в більшості випадків вакансії таксистів, особистих шоферів, водіїв громадського транспорту. Часто професія передбачає виконання обов’язків вантажника або експедитора, що обговорюється перед прийомом на роботу. Основні вимоги до претендентів на посаду:

  • наявність водійського посвідчення;
  • відмінне психічне здоров’я, швидка реакція, хороший зір та пам’ять, щоб орієнтуватись в дорожніх знаках;
  • досвід водіння та знання правил дорожнього руху;
  • періодичне підтвердження кваліфікації.

Водій зобов’язаний слідкувати за технічним станом закріпленого за ним транспортного засобу. В випадку пошкодження повинен у найкоротший термін усунути його власними силами або за допомогою спеціалістів. Заробіток залежить від місця роботи, кількості рейсів чи відпрацьованих годин. Якщо передбачає договір, крім визначеної ставки, додатково отримують гроші на пальне, амортизацію автомобіля. Державні підприємства платять стабільно, проте у приватних можна отримати більш пристойну заробітну плату. робота водієм

Плюси і мінуси в роботі водієм

Водіями хочуть працювати багато людей. Сприяють цьому такі переваги:

  1. Професія не вимагає самовдосконалення, розвитку чи обов’язкового підвищення кваліфікації. Необхідно тільки слідкувати за змінами та поправками до правил дорожнього руху.
  2. Робота не передбачає виконання фізичних навантажень.
  3. Водій на своєму транспортному засобі постійно знаходиться в русі, тому має можливість відвідувати багато цікавих місць.
  4. Щоб отримати професію водія, не має потреби здобувати вищу освіту. Можна закінчити автошколу та отримати посвідчення відповідної категорії.

Професія водія має також певні недоліки. Серед них виділяють:

  • малоактивний спосіб життя – проводячи багато часу за рулем, людина не має можливості навіть прогулятись;
  • відсутність перспективи кар’єрного зростання – можна тільки підвищувати кваліфікацію, щоб отримати змогу керувати іншим транспортним засобом;
  • постійне нервове напруження – керування транспортним засобом вимагає високої концентрації уваги, оскільки на дорогах багато машин і бувають різні ситуації;
  • ненормований робочий графік – обираючи таку професію, потрібно бути готовим до того, що прийдеться працювати у вихідні і святкові дні.

Пошук роботи не повинен зайняти багато часу, оскільки сьогодні спостерігається висока потреба в досвідчених водіях.

вакансії для водіїв