П’ятниця , 29.03.2024

Ліга Чемпіонів: анонс матчу Шахтар – Аталанта

Передматчеві розклади зустрічі «Шахтар» — «Аталанта»

Аталанта Ілічіч

Середа. 11 грудня. Харків. 20.00

«Шахтар» — «Аталанта»

У середу, 11 грудня, в Харкові відбудеться матч 6-го туру групи C Ліги чемпіонів, в якому зустрінуться донецький «Шахтар» і «Аталанта» із Бергамо.

Нагадаємо, що в груповому раунді Ліги чемпіонів перші дві команди з кожної групи вийдуть до 1/8 фіналу, а третя перейде до Ліги Європи (на стадію 1/16 фіналу).

Шанси

Нині у групі «Шахтаря» «Манчестер Сіті» має 11 очків і випереджає «Шахтар» (6 очків), «Динамо» Загреб (5 очків) і «Аталанту» (4 очки).

Щоб гарантувати собі вихід до плей-офф Ліги чемпіонів, нашій команді необхідно обіграти італійців.

У разі перемоги «Шахтар», набравши 9 очків, однозначно посяде друге місце, хорвати залишаться на третій позиції (наберуть максимум 8 очків, мінімум — 5 очків), а італійці будуть четвертими — 4 очки.

Може пройти «Шахтар» у 1/8 Ліги чемпіонів і у разі нічиєї з «Аталантою». Однак тоді гірникам треба чекати сприятливого результату матчу в Загребі, а саме нічиєї або перемоги «Манчестер Сіті». Але англійський клуб достроково став переможцем групи C, а тому може поставитися до гри з «Динамо» як до другорядної. У випадку нічиєї «Шахтар» набере 7 очків, у «Аталанти» буде 5 очків, а «Динамо», за умови перемоги над «Сіті», матиме 8 очків і посяде другу позицію.

Ну, і у випадку фіаско в грі з «Аталантою» донецька команда зможе розраховувати лише на Лігу Європи, але тільки за умови, що «Динамо» не обіграє «Манчестер Сіті» (у випадку нічиєї в Загребі «Шахтар» і «Динамо» наберуть однакову кількість очків, але гірники мають перевагу в особистих зустрічах).

Якщо ж «Шахтар» програє «Аталанті», а «Динамо» виграє у «Сіті», то український клуб взагалі завершить єврокубковий сезон, адже посяде четверте місце в групі.

Стан команд

«Шахтар» підходить до матчу з «Аталантою» без жодних втрат. Усі футболісти тренуються в штатному режимі, включаючи лідерів Тайсона і Марлоса. У вівторок, 10 грудня, команда літаком вирушила до Харкова.

Приземлилася вже у Харкові і «Аталанта», однак зробила це не без проблем.  У Харкові був туман, отож, пілот садив літак на свій страх і ризик. На щастя, успішно. А ось офіційна делегація УЄФА та італійські уболівальники змушені були здійснити посадку в Києві.

Перед самим матчем з «Шахтарем», у грі чергового туру чемпіонату Італії проти «Верони», яка відбулася 7 грудня, травми зазнав атакувальний хавбек і лідер команди з Бергамо словенець Йосип Ілічіч. Його на 28-ій хвилині замінив півзахисник збірної України Руслан Малиновський. До речі, в цьому матчі Руслан забив шедевральний гол, «Аталанта» виграла 3:2, і саме українець, дуже імовірно, й замінить Ілічіча в стартовому складі.

Погляд букмекерів

Букмекери в грі «Шахтар» — Аталанта» зробили, так звані, дзеркальні коефіцієнти, а це означає, що шанси обох команд, на їх думку, рівні. Отож, коефіцієнт на перемогу «Шахтаря» — 2,55, на перемогу «Аталанти» — 2,55, а на нічию — 3,75. Також прогнозують результативний матч, адже ставка на те, що буде забито два і більше матчів лише 1,22.

До речі, обслуговуватиме гру 38-річний арбітр Фелікс Цваєр із Німеччини.

Роман КИПИБІДА

Читайте також:
Мессі: 11 фантастичних рекордів зіркового футболіста