Вівторок , 19.03.2024

Кохання чи пристрасть: як їх відрізнити

Чи завжди симпатію та сексуальне бажання до людини можна назвати коханням? Ні, інколи це просто пристрасть. Як їх відрізнити та що чекає стосунки, побудовані на пристрасті?

Зустрічаючи людину, яка починає подобатися, до якої постійно тягне, ми не завжди розуміємо, які почуття зароджуються: любов чи пристрасть. А це дуже важливо, адже неправильно розуміючи, що відбувається, можна наробити таких помилок, про які доведеться жаліти все життя.

Над цим питанням задумувалися неодноразово також й вчені всього світу. Згідно з останніми дослідженнями, вони зробили висновок: коли людина відчуває кохання, то дивиться на обличчя, при пристрасті її більше цікавить тіло. Це фізіологічний аспект подібних почуттів. Є ще й психологія любові та пристрасті, яке має не менш важливе значення.

Різниця між любов’ю та пристрастю з точки зору психології

Любов у кожного різна. Для когось це бажання бути поруч, хтось хоче робити шалені вчинки, а дехто навіть готовий змінитися заради коханої людини. Пристрасть та почуття любові мають велику відмінність у основній меті та швидкості розвитку. Для першої характерне бажання володіти людиною вже зараз, вона не хоче очікувати. Сексуальні відносини в такому випадку стають одними із основних.

З часом пристрасть проходить, тоді в пари може перестати виникати бажання інтимної близькості. Але все можна виправити. По-перше, спробувати глянути на людину іншими очима, і це може стати початком любові. А, по-друге, скористатися асортиментом, який має інтернет-аптека India-Pharm. Розпалити вогонь стимуляторами для жінок та чоловіків – легко. Цілком ймовірно, що й до справжніх почуттів буде недалеко.

Любов кардинально відрізняється від пристрасті. Вона розвивається набагато повільніше, вибудовуючись, як дім, по цеглинці, адже, щоб закохатися в людину, недостатньо одної зовнішності. Потрібно ще пізнати світогляд, переконання та навіть звички. А ще в любові найголовніше – кохану людину хочеться зробити щасливою.

Що вибрати

Звісно, керуватися пристрастю можна, але не у побудові міцних стосунків на довгі роки. Це не точно, але є твердження, що вона триває лише 9 тижнів, а тоді бажання зникає. Щоправда, є шанс закохатися по-справжньому протягом цього часу і продовжити бути разом уже зовсім з іншими почуттями.

Обирати краще справжню любов, адже побудований на пристрасті шлюб може тривати недовго. Доволі часто такі стосунки розпадаються уже в перші роки спільного життя. Справжнє кохання допомагає перемогти всі негаразди й навіть після п’ятдесяти років спільного життя бачити один в одному лише хороше.