Понеділок , 29.04.2024

15000 гривень зарплати: кому на Тернопільщині пропонують такі гроші

За дев’ять місяців 2020 року через службу зайнятості Тернопільщини 4,4 тис. роботодавців шукали працівників на 18,9 тис. вакансій.

Для агрономів цього року пропонували вакансії із зарплатою 15000 гривень

Серед них 7,9% – із заробітною платою вищою від середньої по області. Про це повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Так, зарплату у 15,8 тис. грн пропонували водію тролейбуса; 15 тис. грн – агроному, провізору-косметологу, столяру-верстатнику на будівництві; по 14 тис. грн – керуючому відділенням, заступнику директора; до 13 тис. грн готові платити трактористу-машиністу сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, кранівнику; по 11 тис. грн на місяць пропонували поліцейському, завідувачу відділенням, монтеру колії, електромонтажнику силових мереж та електроустаткування.

За видами економічної діяльності роботодавці найбільше потребували працівників у сільському господарстві, торгівлі та в переробній промисловості.

Найбільший попит на сьогодні мають: оператори котельні, продавці, швачки, поліцейські (інспектори) патрульної служби, водії автотранспортних засобів, водії тролейбуса, машиністи (кочегари) котельної, менеджери (управителі) зі збуту, адміністратори, кухарі. Також постійною залишається потреба у лікарях різних спеціальностей (стоматолог, терапевт, ветеринарної медицини тощо) та медсестрах.

Як зазначають у центрі зайнятості, середній розмір заробітної плати у вакансіях на 1 жовтня 2020 року становив 6,5 тис. грн.

Читайте також:
Шукаємо роботу на Тернопільщині разом! – В яких сферах діяльності є можливість гарно заробити?