Вівторок , 19.03.2024

Оновила купюри: довірлива тернополянка після візиту шахрайки втратила понад 40000 гривень

Впустивши до квартири невідому жінку, 81-річна пенсіонерка втратила 32 тисячі гривень, 200 американських доларів, 800 польських злотих, що сумарно в еквіваленті становить понад 40000 гривень.

Окрім цього довірлива жінка втратила десять найменувань ювелірних прикрас, інформують сьогодні, 22 жовтня, у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

До співробітників Тернопільського відділу поліції із заявою звернулася жителька обласного центру. Зі слів жінки, до неї приходила співробітниця соціальної служби, обміняла всі її заощадження  на нові купюри, проте ці гроші виявилися несправжніми. Також спритна злодійка встигла прихопити золоті вироби пенсіонерки. Загальна сума збитків встановлюється.

З’ясувалося, невідома зловмисниця, скориставшись довірою пенсіонерки, забрала в неї заощадження, переконуючи, що ці гроші перестають бути засобом платежу,  а в обігу  – нові купюри. Старенька повірила незнайомці, адже чула новини про те, що з обігу вилучають банкноти старого взірця,  щоправда, не знала, що це стосується лише гривень, які введені в обіг до 2003 року.

Поліцейські звертаються до жителів краю бути вкрай обережними із такого роду «благодійниками», котрі приходять до вас додому із пропозиціями обміняти гроші.

Читайте також:
На Тернопільщині затримали колишнього працівника міліції – торгував зброєю (ФОТО)