Середа , 24.04.2024

Петро Ландяк: Сovid – це дуже суворий екзамен для влади

Відомий у Тернополі політик, громадський діяч та підприємець Петро Ландяк повторно звернувся до міської та обласної влади щодо ситуації із лікуванням коронавірусної інфекції.

“Сovid – це дуже суворий екзамен для влади: на відповідальність, на професійність і на справжній, а не “вишиванковий” патріотизм. Сovid – не обманеш, він не піддається маніпуляціям, не реагує на піар. Тут, або людина справді прийшла до влади аби реалізувати себе, а також щирою і чесною працею заробити ім’я і повагу у людей.

Якщо не так – то високопосадовець лише прикрився обманливими гаслами, але добрався до влади аби задовільняти себе “любимого” і власні потреби, красти і в такий спосіб обдирати і так бідний український народ”. – зазначає Петро Ландяк у своєму дописі у Фейсбуці.

Нагадаємо, майже місяць тому, 5 вересня, Петро Ландяк у своєму пості у соціальних мережах емоційно закликав до реальних кроків тих, хто відповідає в області і місті Тернополі за організацію охорони здоров’я.

Також тоді  він надіслав відповідний лист-звернення на адресу органів влади. Втім, з того часу ситуація, на жаль, не покращилася.

“Один з очільників цього напрямку спочатку видалив мене з друзів у Фейсбук, а пізніше “здався” і подав у відставку.  Однак ситуація, на жаль, не змінюється.

Я вчора передзвонив до себе в село і мені сказали, що підступна хвороба практично зачепила кожну сім’ю, кожну хату, як кажуть люди.

Багато вже є померлих. Люди поставлені на межу виживання, сам на сам зі складною проблемою, вони лікуються майже хаотично, діє природній відбір…” – пише Петро Ландяк.

Водночас він зазначає, що сімейні лікарі і далі не знають алгоритму лікувань. До речі, 17 вересня, Міністерство охорони здоров’я оновило Стандарт лікування від коронавірусної хороби.

“Я спілкувався з багатьма хворими, які контактували зі своїми лікарями. Майже ніхто з них не говорив пацієнтам здавати аналізи на D-ДИМЕР І ФЕРИТИН, що рекомендовано схемою лікувань. Ці показники є важливими для оцінки стану організму на самому першому етапі хвороби.  Не знають і не розуміють цього дуже багато сімейних лікарів”. – продовжує пан Ландяк.

Він вважає, що потрібно нарешті змусити владу зробити ДУЖЕ РЕАЛЬНІ, ПРОСТІ, ПОТРІБНІ І ДІЄВІ КРОКИ – це організувати навчальні семінари для сімейних і інших практикуючих лікарів, з тим, щоб нарешті всі , а не лише окремі, могли надавати людям КВАЛІФІКОВАНУ допомогу…

Відтак, відвовідне звернення Петро Ландяк повторно надіслав голові Тернопільської ОДА Володимиру Трушу та міському голові Тернополя Сергію Надалу.

ЗНОВУ ЗВЕРТАЮСЬ ДО ВЛАДИ!Сovid – це дуже суворий екзамен для влади: на відповідальність, на професійність і на…

Опубліковано Петром Ландяком Пʼятниця, 2 жовтня 2020 р.

 

One comment

  1. Це екзамен не тільки для влади, але й для всіх людей. Спочатку легковажимо, а потім не годен обібратися від тої біди