П’ятниця , 19.04.2024

За ДТП із чотирма загиблими житель Тернопільщини отримав 5 років тюрми

50-річний водій з Тернопільщини не впорався із керуванням фурою і спричинив смертельну аварію.

Сколівський районний суд виніс вирок 50-річному жителеві Тернопільської області, який на Львівщині спричинив ДТП із чотирма загиблими біля села Тухолька. Чоловік повністю визнав свою провину і отримав 5 років позбавлення волі, інформує zaxid.net.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилась 24 травня цього року на трасі Київ-Чоп біля села Тухолька Сколівського районі Львівської області.

50-річний водій вантажівки MAN Петро Х., повертаючи праворуч, не впорався із керуванням. Через це причеп фури винесло на зустрічну смугу, де у той момент їхав мікроавтобус Mercedes Vito.

Внаслідок зіткнення загинули 47-річний водій мікроавтобуса, мешканець села Солонка, що поблизу Львова, і троє його пасажирів – мешканців Закарпаття. Ще чотири пасажири Mercedes Vito вижили у цій ДТП.

Водієві вантажівки оголосили про підозру за ч.3. ст. 286 ККУ (порушення ПДР, що призвело до загибелі кількох осіб). Максимальне покарання за цією статтею – 10 років позбавлення волі.

Під час судового засідання у цій справі 29 вересня Петро Х. визнав свою провину у смертельній ДТП і заявив, що втратив керування вантажівкою і тому скоїв зіткнення з мікроавтобусом. Він також заявив, що щиро кається у вчиненому і попросив суд не карати його суворо.

Адвокати родичів загиблих у ДТП людей спочатку подали цивільні позови до компанії «Аграрний край» (Борщівський район Тернопільська обл. – ред.), де працює водієм Петро Х., з вимогою відшкодувати моральну і матеріальну шкоду. Однак згодом вони відмовились від своїх вимог, заявивши, що мають намір стягнути компенсацію у страхової компанії.

Суддя Андрій Брона, який розглядав цю справу, взяв до уваги щире каяття винуватця ДТП, те, що він сприяв слідству і був тверезим у момент ДТП. Водночас він звернув увагу і на те, що Петро Х. вчинив тяжкий кримінальний злочин.

Таким чином Сколівський райсуд призначив Петру Х. 5 років позбавлення волі. Початок відбування покарання чоловікові рахуватимуть із моменту його затримання – 24 травня. Вирок вступить в дію через 30 днів з моменту його оголошення.

Читайте також:
У Тернополі водій “Шкоди” збив 11-річну дівчинку, яка вранці прямувала до школи