Субота , 27.04.2024

Чи можна завагітніти після анального сексу

У пошуках пікантного люди не рідко пробують щось нове, те, що раніше було табу. Не виняток й інтимне життя, а саме – нетрадиційні види сексу.

Однак, чи то незнання, чи сором та страх про це говорити, спричиняють появу міфів й навіть страшилок.

Одним з таких є твердження того, що можна завагітніти під час анального сексу. Проте все не так легко, як здається.

Вагітність, чи ні?

Як би дивно це не звучало, проте навіть не всі жінки знають, коли саме можливе запліднення під час статевого акту. Йдеться про так званий період овуляції, який триває в середині циклу впродовж кількох днів. Саме тоді шанс завагітніти найвищий. Проте це лише в тому випадку, коли сперматозоїди потраплять в яйцеклітину.

В так звані позаовуляційні дні навіть при частих незахищених традиційних статевих контактах ризик вагітності мінімальний. Ба більше, майже неможливий.

Проте нас цікавить, чи можна завагітніти під час анального сексу. Ось тут і трапляються різні казуси.

Ризик таки є

У більшості випадків анальний секс – незахищений. Тобто, при еякуляції чоловіче сім’я потрапляє в пряму кишку жінки. Все б нічого, от тільки під час сексу сфінктер анусу розтягується й на деяких час стає менш тугим, тим самим допускаючи витікання сперми.

А ось тут вже починається найцікавіше!

Завагітніти під час анального сексу можна тоді, коли при витіканні сперма потрапить у піхву. І то лише у дні овуляції! В іншому випадку запліднення при нетрадиційному сексу неможливе!

До слова, як зазначає офіційна лікарська статистика, завагітніти під час анального сексу можна лише в трьох відсотках випадків.

Ризиків куди більше

Попри те, що завагітніти під час анального сексу майже неможливо, ризиків та негативних наслідків як для жінок, так і для чоловіків тут може бути в рази більше, аніж при традиційному статевому акті.

Серед найпоширеніших «побічних ефектів» лікарі виділяють:

  1. Поява мікротріщин на стінках прямої кишки.
  2. Втрата пружності сфінктера анусу.
  3. Порушення мікрофлори та бактеріального рівня.
  4. Розриви прямої кишки.
  5. Потрапляння в уретру бактерій, які провокують чоловіче безпліддя тощо.

Попри те, що ризиків та негативних наслідків в анального сексу куди більше, лікарі все ж не забороняють ним займатися. Проте навіть тут слід пам’ятати про захист – презервативи. А жінкам – ще й про частоту нетрадиційного статевого акту. Так, балувати себе пікантним задоволенням можна не частіше, аніж раз на 10-14 днів.

Підготувала Христина СЛОТА

Читайте також:
Секс під час посту: що каже церква і чи небезпечне утримання