П’ятниця , 26.04.2024

Дмитро Підручний — у квітковій церемонії на Кубку світу!

Тернопільський біатлоніст посів шосте місце в спринтерській гонці на етапі в Хохфільцені.

Тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний взяв участь у стартовій гонці етапу Кубка світу в австрійському Хохфільцені. Наш спортсмен пробився до шістки кращих, і це наразі найкращий виступ у сезоні серед всієї біатлонної збірної, як чоловічої її частини, так і жіночої.

У сьогоднішній гонці Дмитро дуже швидко стартував і постійно був у десятці кращих. А після того як на «нуль» відстріляв і стрільбу стоячи, вийшов зі стрільбища взагалі п’ятим.

Сучасний біатлон дуже конкурентний, і спортсменів на фініші розділяють лічені секунди,отже, втримати таку високу позицію надзвичайно складно — програв 10-15 секунд і вилетів за межі першої десятки.

Однак Дмитро зберіг сили і на третє коло, фінішувавши у підсумку шостим, і не пропустивши вперед, наприклад, двох потужних французів з першої п’ятірки загального заліку — Філона-Майє і Жаклена, а також сильного норвежця Крістіансена.

Шосте місце — це не лише непогані очки до загального заліку Кубка світу, а й найвища позиція для української збірної цього сезону. До того Дмитро провів чотири гонки Кубку світу, і лише одного разу фінішував в очковій зоні (очки дають за місця в першій 40-ці), причому аж на 35-ій позиції.

Тепер на нашого біатлоніста чекає гонка переслідування, яка відбудеться у суботу, 19 грудня. Дуже імовірна, після такого успішного виступу, й участь Підручного в недільному мас-старті.