Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині люди уже п’ятий день бунтують проти нових тарифів на газ (ВІДЕО)

Чергову акцію протесту провели сьогодні, 15 січня, у селі Ягільниця Чортківського району.

Понад 50 обурених громадян вийшли на пікет. Акція розпочалася в 11-ій годині. Мешканці перекривали трасу М-19 (Тернопіль-Чернівці), постійно рухаючись по дорозі.

До участі в акції долучилися мешканці Ягільниці, а також кількох сусідніх сіл Чортківського району, віддалених від траси.

У такий спосіб люди бунтують проти нових тарифів на газ та електроенергію, які запровадили в Україні з 1 січня 2021 року.

До слова, у Ягільниці протести відбуваються уже п’ятий день поспіль, починаючи від понеділка, 11 січня, пише Тернополіс.

“Наша акція триває з понеділка і заявлена до 17 січня включно. Щодня ми виходимо на годину – з 11.00 до 12.00”. – розповіла одна з учасниць акції пані Тетяна.

Вимоги учасників акції – скасувати плату за транспортування на газ і знизити тарифи на газ на 50%.

Акція наразі заявлена до 17 січня, втім, як пояснив мешканець Ягільниці Ігор Гафткевич, люди налаштовані боротися до повного виконання своїх вимог.

Окрім цього учасники акції здивовані та обурені вчорашньою заявою Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

Нагадаємо, у четвер, 14 січня, Служба повідомила про те, що пікетувальники у Ягільниці не пропускають снігоочисну техніку.

Мешканці Ягільниці запевняють, що така інформація не відповідає дійсності – снігоочисну техніку пропустили одразу.

Як розповідають учасники протесту, насправді акція протесту відбувається цивілізовано – усю спецтехніку та машини з дітьми і хворими пропускають без черги.

Через кожні 15 хвилин пікетувальники пропускають увесь транспорт. На місці пікету постійно присутні правоохоронці, які стежать за порядком, і від них зауважень до учасників акцій наразі не надходило.

До речі, як стало відомо, подібні тарифні бунти відбуваються також і у сусідньому селі Нагірянка.

Читайте також:
У Тернополі бунтують проти локдауну, а у районах – проти нових тарифів (ФОТО, ВІДЕО)