Субота , 27.04.2024

Борщівський суд через брак фінансування не встиг покарати п’яного водія

Житель Борщівського району зумів уникнути покарання за п’яну їзду, бо у суду не було коштів для відправки поштової кореспонденції.

Факт порушення був зафіксований працівниками поліції 22 жовтня 2020 року у Борщівському районі.

На 146 кілометрі автодороги Тернопіль-Скалат-Борщів-Жванець (це поблизу села Іване Пусте) правоохоронці зупинили чоловіка, який керував мотоблоком “Кентавр”.

Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння і це засвідчив результат тестування, який провели на місці зупинки.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Для особи, стосовно якої розглядається справа, були складені повістки з викликом у суд на 23 листопада, 7 грудня, 21 грудня, 8 січня, 18 січня та 1 лютого.

Але усі ці повістки не були відправлені, оскільки через відсутність належного фінансування судової установи було тимчасово призупинено відправку поштової кореспонденції.

Таким чином, як зазначається у матеріалах справи, суд був позбавлений можливості належним чином викликати особу.

Розгляд справи відбувся лише 1 лютого, а, нагадаємо, згідно чинного законодавства, до адміністративної відповідальності можна притягнути у термін не пізніше, ніж 90 днів з часу скоєння порушення.

Отож, суддя Борщівського районного суду Губіш О. А. постановила закрити справу у зв’язку із закінченням строків давності вчиненого порушення.

Читайте також:
У Тернополі на Фабричній зіткнулися три автомобілі. Винуватець аварії був п’яний